INICI     MAPA WEB
     Les Fraus
 
Les Fraus és una ruta històrica que uneix els antics assentaments de Feners i Bonner. Evita tant els ports de muntanya com la vall del riu profund i, per el caminador amb experiència, presenta poques dificultats. Recentment recuperada després de més de mig segle d'abandonament, la ruta presenta unes vistes impressionants d'aquesta part poc explorada del municipi de Gósol. De particular interès les poques restes del castell de Fraumir, amb els poblats de Moripol i la zona del molí de Güell al fons. Observeu també els esglaons de pedra tallats a la roca on les fraus són particularment estretes.

Bonner és un assentament medieval fascinant i remot que data del segle XIII. El complex incloïa originalment un castell. Tot el que queda són les ruïnes de la església de Santa Eulàlia i altres edificis.

El Castell de Fraumir es pot ser veure pel camí d’anada, a la dreta en un pinacle de roca, que forma part dels Castellots.

La caminada comença a sota Feners al peu del riu Aigua de Valls, on comença el canal, agafem un camí a l'esquerra marcat amb groc i també amb blanc i vermell, GR-107, al principi seguim les dues marques però en poca estona el camí es bifurca i nosaltres hem de seguir les marques grogues que continuen per la dreta.

La tornada es pot fer per la pista, que baixa al fons de la vall, passa pel molí de Gúell i torna al punt de sortida.


recorrido km
desnivel 150 m
tiempo 4 h
punto de inicio Sota Feners, on comença el canal
punto final Sota Feners, on comença el canal
dificultad fácil
señalización Marques grogues a l'anada i blanques i vermelles a la tornada
recomendaciones Cal portar roba i calçat adequat a l'època de l'any.
  Haz clic sobre el mapa para ampliarlo
 Descarga el PDF de la ruta. Si se imprime a dos caras se dispondrá de un folleto coleccionable
 
Ajuntament de Gósol.    Plaça Major, 1. 25716 GÓSOL.    Tel 973 37 00 55.     ajuntament@gosol.ddl.net