INICI     MAPA WEB
     Santa Margarida
 
Ermita de Santa Margarida. Capella amb l’oculus, porta i dues  petites finestres.  Picasso, molt interessat en conèixer les ermites amb vestigis romànica, va visitar aquest ermita i totes  les del terme.
Sortim de la rotonda del segador per la pista que rodeja el castell, en direcció a Torrentsenta, just desprès de passar la deixalleria agafem un camí a la dreta que s’enfila tot dret fins arribar a un revolt de la carretera, continuem pujant per aquesta i prenem un trencall que ens portarà fins a l’ermita. Just abans d’arribar-hi trobem la font de Santa Margarita recuperada l’any1987.
Santa Margarida, segons la llegenda Santa Margarida, es va aparèixer a un pastor de la vila i li va indicar ell lloc on volia que construïssin l’ermita, sota els cingles de les Costasses. Santa Margarida va ser construïda l’any 1763, caldria però esbrinar si s’assenta sobre restes d’una ermita més antiga romànica. L’aplec es fa el dia 20 de juliol comença amb una sèrie d’actes religiosos i desprès es fa gran festa a la plaça de la vila. Des de Santa Margarida es pot contemplar un paisatge magnífic i contemplar també la vegetació típica de la vall: gavarres, arços, argelagues, timó...  Seguint la pista  podem anar a la serra cap a coll de Mola i la Serra del Verd o també cap a Tuixén.recorrido km
desnivel m
tiempo 1:30 h
punto de inicio Rotonda del Segador
punto final Santa Margarida
dificultad fácil
señalización Blanc i vermell
recomendaciones Cal portar roba i calçat adequat a l’època de l’any
  Haz clic sobre el mapa para ampliarlo
 Descarga el PDF de la ruta. Si se imprime a dos caras se dispondrá de un folleto coleccionable
 
Ajuntament de Gósol.    Plaça Major, 1. 25716 GÓSOL.    Tel 973 37 00 55.     ajuntament@gosol.ddl.net