INICI     MAPA WEB
     Pujada al Pedraforca
 
Us proposem tres alternatives per pujar al Pedraforca, per baixar la habitual es la ruta 2.

1-Des de Gósol pel Coll del Verdet.

Sortim  del Centre de Muntanya i pugem fins a trobar la pista que volta les cases del barri de la Guàrdia per dalt. Al peu d’un noguer al costat del cartell d’una de les caminades populars de Gósol, comencen les marques blanques i grogues que indiquen el camí., anem pujant per entre margedes d’antics camps de conreu.

Arribem al Coll de la Guàrdia a 1.623 metres,  És un replà amb una fantàstica vistes sobre les petites valls de la Coma dels Caners al nord i Rubinat al sud.

Continuem pujant pel bosc del Serrat de la Muga fins a trobar els Prats de gleva que ens portaran a proa de la cresta. Enllaçarem amb el camí que ve de Set Fonts. Continuem per la Serra del Verdet fins arribar al Coll del Verdet a 2.300 metres,. Per arribar al cim del Pedraforca ens quedarà una bona estona de grimpada per la cresta rocosa, cal vigilar on posem els peus i sobre tot seguir les marques que hi ha a les pedres per on grimpem.

Itinerari no recomanat per anar amb nens petits.

Es recomana utilitzar l’itinerari 2 per baixar del Pedraforca.2- Des de Gósol pel Serrat de la Tosa
.

Aquesta ruta és la més directe, el camí surt de la carretera principal entre l’hotel Cal Franciscó i l’església hi ha un rètol que ens ho indica. Abandonem la carretera i seguim una pista que ens portarà, entre prats fins a Prat Sedís i el pedregós Torrent de Rubinat. El creuem i aquí comença el fort pendent entre els arbres del Serrat de la Tosa amb el camí molt marcat. Desprès de la dura pujada arribem a uns petits prats. És un bonic lloc per fer un descans i contemplar les magnífiques  muntanyes que ens envolten. Continuem pel camí fins a trobar l’inici de la Tartera de Gósol. El camí puja de forma continuada per entre les pedres soltes de la tartera. Els senyals blanc i grocs ens acompanyen sempre. Al assolir l’enforcadura prenem un corriol cap a l’esquerra fins a arribar al cim del Pollegó Superior, punt més alt del Pedraforca a 2.506 metres. Des del cim gaudim d’una vista panoràmica  sobre la Serra del Cadí, la Serra d’Ensija i la Vall de Gósol. En dies clars podem divisar el perfil de les muntanyes de Montserrat. És possible durant l’excursió, observar algun dels nombrosos isards que viuen en aquests cims.

La tornada la farem pel mateix lloc per on hem pujat, cal estar atents i seguir correctament les marques,  cap el final de la tartera cal dirigir-se cap el bosc sense perdre alçada.3-Des de Gósol per Font Terrers i la Coma dels Caners.

Sortim de la plaça de Gósol i prenem el carrer Picasso fins a tobar una petita plaça que creuarem cap a l’esquerra per agafar el camí de Cerdanya, pujarem per aquest fins arribar a Font Terrers, continuarem fins a trobar la Coma dels Caners i pujarem fins a prop del Coll del Teuler. Crestejarem per la carena fins el Coll de Set Fonts, trobarem el camí de l’itinerari 1 i continuarem fins el Coll del Verdet . Per arribar al cim del Pedraforca ens quedarà una bona estona de grimpada per la cresta rocosa, cal vigilar on posem els peus i sobre tot seguir les marques que hi ha a les pedres per on grimpem.

Itinerari no recomanat per anar amb nens petits.

Es recomana utilitzar l’itinerari 2 per baixar del Pedraforca
recorrido km
desnivel 1.072 m
tiempo 6 h
punto de inicio Rotonda del segador
punto final rotonda del Segador
dificultad difícil
señalización Marques blanques i grogues
recomendaciones Cal portar roba i calçat adequat a l'època de l'any. En cas de realitzar la ruta en temporada hivernal cal anar convenientment equipats i portar grampons i/o raquetes.
  Haz clic sobre el mapa para ampliarlo
 Descarga el PDF de la ruta. Si se imprime a dos caras se dispondrá de un folleto coleccionable
 
Ajuntament de Gósol.    Plaça Major, 1. 25716 GÓSOL.    Tel 973 37 00 55.     ajuntament@gosol.ddl.net