INICI     MAPA WEB
     Serra del Verd
 
Sortim de Gósol en direcció sud , vorejant el turó del castell, agafem un desviament que puja la dreta en direcció a Santa Margarida, passat l’ermita continuem pujant fins el coll de Mola.
Un cop al coll, on creuen les torres d’electricitat, agafem un camí en sentit sud-oest fins un torrent molt marcat que seguirem cap a l’esquerra fins arribar al Portell de l’Ós, amb una impressionant vista de la vall de Tuixén i els espadats septentrionals de la Serra del Verd. El camí continua en suau i constant pujada, entre prats alpins, fins arribar al Cap del Verd de 2.274 metres, punt culminant de la serra.
Des del cim la vista és esplèndida: a l’oest i en primer terme veiem la serra del Port del Comte, baixant la mirada a les valls veiem els pobles de la Coma i la Pedra i Sant Llorenç de Morunys, darrera el qual s’alça la Serra de Busa. Al sud-oest trobem la Serra d’Ensija, i a l’est el Pedraforca i la vall de Gósol. Al nord la Serra del Cadí.
Si no volem tornar per el mateix itinerari, seguirem la carena fins el proper Coll de Belitres, a prop del qual hi ha la Font de la Moneda. A partir d’aquest punt baixem pel camí del torrent Fosc fins a trobar una pista que seguirem cap a l’esquerra fins a retrobar el camí de pujada a prop de l’ermita de santa Margarida.recorrido 14 km
desnivel 884 m
tiempo 5:30 h
punto de inicio Rotonda del segador
punto final Rotonda del Segador
dificultad mediana
señalización
recomendaciones Cal portar roba i calçat adequat a l'època de l'any. En cas de realitzar la ruta en temporada hivernal cal anar convenientment equipats i portar raquetes.
  Haz clic sobre el mapa para ampliarlo
 Descarga el PDF de la ruta. Si se imprime a dos caras se dispondrá de un folleto coleccionable
 
Ajuntament de Gósol.    Plaça Major, 1. 25716 GÓSOL.    Tel 973 37 00 55.     ajuntament@gosol.ddl.net