INICI     MAPA WEB
     El Comabona i Pas dels Gosolans
 
Ascensió  des de Gósol a un dels cims principals del Cadí. El pas dels Gosolans és un històric pas entre Gósol i Bellver de Cerdanya i era freqüentat per segadors i traginers. El pintor Pablo Ruiz Picasso, a l’estiu de 1906, desprès de la seva fructífera estada a Gósol, també el va recorre.
Sortim de la plaça Gósol pel carrer Picasso, seguint el camí dels Bons Homes, Gr-107, marcat amb blanc i vermell, passem per la Plaça del Pedrell i camí de Cerdanya, en direcció nord cap a Font Terrers, on hi ha una font i un àrea de picnic, continuem al nord seguint les mateixes marques blanques i vermelles del GR-107, pugem cap el Serrat de la Portella i la Font de la Roca i arribem al Collell 1.845 a metres.
També podem arribar al Collell per una pista forestal que surt del Mirador de Gresolet a Saldes.
Continuem per la pista fins a les Bassotes, aquí deixem les marques del GR-107 i agafem  a l’esquerra el sender de petit recorregut PR-124, amb marques blanques i grogues, que puja fent llaçades fins a Prat Socarrat. Passat un bosquet de  pi negre arribem a un  collet herbós  i a la carena de Serra Pedregosa. Gaudirem d’una gran panoràmica de la paret nord del Pedraforca i  la Serra d’Ensija, en primer terme, també el Verd, la vall de Josa i el Cadinell, i mes al fons el Catllaràs, la serra e Busa i el Montseny.
Pel camí que ressegueix la carena passem per unes dolines i pel Clot Palomar enfilem  la pujada fins el pas del Gosolans, des d’on es pot anar a la propera Font Tordera o al  pic del Comabona, amb una vista sensacional de la Cerdanya, seguint les marques blanques i vermelles del GR-150-1 per la carena.
Del Pas dels Gosolans, sempre seguint el mateix PR-124, podem baixar cap el  refugi de Prat d’Aguiló.
Si volem completar la Ruta dels Segadors  des del refugi seguirem fins a Bellver de Cerdanya.recorrido km
desnivel 1130 m
tiempo 6 h
punto de inicio Plaça Major
punto final Comabona
dificultad mediana
señalización Marques blanques i vermelles, GR-107 fins a les Bassotes, desprès marques blanques i grogues
recomendaciones Cal portar roba i calçat adequat a l'època de l'any. En cas de realitzar la ruta en temporada hivernal cal anar convenientment equipats i portar raquetes.
  Haz clic sobre el mapa para ampliarlo
 Descarga el PDF de la ruta. Si se imprime a dos caras se dispondrá de un folleto coleccionable
 
Ajuntament de Gósol.    Plaça Major, 1. 25716 GÓSOL.    Tel 973 37 00 55.     ajuntament@gosol.ddl.net