al contingut a la navegació Informació de contacte

Fires i Festes

Festa Major:

Es celebra el dia 15 d’agost, aquest dia es balla el ball típic de Gósol “Ball de les Cosses”, Ball de gegants i nans, cercavila, balls, disco mòbil, jocs de cucanya, correfoc, gimcanes i altres.

Aplec de Santa Margarida:

Es celebra el dia 20 de juliol. L’ermita es troba a uns 2 km del centre del poble i la gent del poble puja aquest dia caminant fins a l’ermita on es celebra una missa.

Tot seguit es canten els goigos en honor de Santa Margarida i gran part de la gent es queda a dinar pels voltants de l’ermita amb la seva familia.

Caminada popular de Gósol:

A la tardor de 1987, un grup de persones de Gósol, va decidir organitzar una caminada popular per tal de donar a conèixer Gósol i la seva vall. El que ho va motivar va ser l’estat de conservació en el que es trobava el Castell de Gósol. Amb aquesta iniciativa es pretenia també obtenir recursos per a la consolidació del castell de Gósol i la vila vella per tal que no s’enrunés més, així com per qualsevol altra iniciativa promogui el manteniment i la conservació de l’entorn natural de Gósol. També forma part dels objectius de la Caminada de Gósol, promoure l’arranjament i manteniment de fonts, així com la recuperació d’antics camins de muntanya i acollir les activitats de lleure pròpies d’un poble de muntanya.

Festa del Segar i el Batre:

Es celebra el segon diumenge d’agost, dies abans de la Festa Major. L’acte principal es basa en anar a segar el blat  del camp. Tot seguit es fan les garbes i es porten a la Plaça Major on es bat el blat, es fa el paller tradicional i es mol.

Fira de Tots Sants:

Es una fira tradicional que es celebra el dia 31 d’octubre a la Plaça Major i els seus voltants.  La gent de la comarca ve al municipi a vendre i comprar productes.

Els Pastorets Gosolans de Mossèn Ballarín

Són uns pastorets especialment adaptats per Mossèn Ballarin que descriuen la vida en un petit municipi muntanyenc. Aquesta obra de teatre ja forma part del patrimoni cultural gosolenc.

Els actors d’aquest pastorets són una vintena, la majoria habitants de Gósol.

Carnestoltes:

El carnestoltes se celebra amb un cercavila pels carrers del poble i tots els establiments del poble conviden als participants a un pic-pica. Acaba a la Plaça Major amb el pregó i el ball.

Cavalcada de Reis

Festa, que cada any és més reeixida, amb repartiment de regals i carbó per els assistents. Uns dies abans els patges reials recullen les cartes de tots els nens i nenes del municipi.

Fira d'Artesania d'Estiu i Festa Càtars

Es celebra l’últim dissabte de juliol. S’ha recuperat la fira que es feia antigament

Festa Major de Sorribes

Es celebra el 4 d'octubre per Sant Francesc

Caramelles

El dia de Pasqua es canten les caramelles, dies desprès es fa una trobada amb els pobles veïns de Saldes i Vallcebre, cada any en un poble.