al contingut a la navegació Informació de contacte

Parc Natural del Cadí-Moixeró

El 15 de juliol de 1983, per mitjà del Decret 358/83, es va crear el Parc Natural del Cadí-Moixeró. La necessitat de protegir l'àrea de la serra de Cadí figurava ja en les previsions de planificació regional que féu, el 1932, la Generalitat de Catalunya de l'època republicana.

parc2-2.jpgEs tornà a plantejar, molts anys després, en el Pla provincial de Barcelona del 1963 (que preveia la possible existència de diversos espais naturals a la zona). El 1966 es promulgà la Llei que establia la Reserva Nacional de Caça del Cadí, la qual abasta actualment, a més de la zona que avui és parc natural, les serres del Verd i del Port del Comte. Aquesta Llei, encara vigent, ordena els recursos de la fauna de manera que el seu aprofitament cinegètic pugui representar una font d'ingressos per a les poblacions que en formen part.

Amb una superfície de 41.342 hectàrees, és un dels parcs naturals més gran de Catalunya. Formen part del parc disset municipis i tres comarques (l'Alt Urgell, el Berguedà i la Cerdanya).

Va ser declarat zona d'especial protecció per a les aus (ZEPA) per la Unió Europea, i recentment s'ha proposat el seu ingrés a la Xarxa Natura 2000 Europea.

A més de les belleses naturals, producte d'una orografia abrupta, de l'aigua i de la vegetació, hi ha un seguit de llocs d'un interès i un atractiu indubtable. Un recorregut per les diferents rutes del parc i dels voltants permet de descobrir-hi la fauna i la vegetació més variades, i no és gens estrany que durant una estada de només dues o tres hores s'hi puguin observar àguiles, cabirols o isards.
L'oficina d'informació del parc natural del Cadí-Moixeró és a Bagà, al carrer La Vinya, núm. 1.