al contingut a la navegació Informació de contacte

Rutes i senderisme

La pintoresca vall de Cerneres

La Vall de Cerneres és una vall pintoresca al solell de la Serra del Cadí, una de les capçaleres del riu de la Vansa (afluent del Segre). Una vall solitària i desconeguda, que en temps passats acollí un llogarret. La situació estratègica del lloc feu que un escamot de maquis el consideressin un dels llocs bons per refugiar-se en una maniobra de distracció envers la Guardia Civil i l’exèrcit franquista per varies zones del Pirineu. Aquesta va ser però la seva fi, la Guardia Civil en descobrir-los va decidir destruir el veïnat amb foc de morter. Hi ha varies versions sobre la duresa de la destrossa, hi ha qui n’assegura una lluita aferrissada, altres que l’escamot va fugir-ne abans. L’estat actual dels edificis però és la devastació, només se’n poden observar algunes parets que es resisteixen a caure.
Llegir Més

El Molí de Gósol

Com que Gósol només era accessible amb animal fins a finals dels anys 40, conserva l’encant –i alguns inconvenients- d’haver estat un lloc apartat del ritme frenètic del món modern.
Llegir Més

Pedraforca 360º (PR-C 127)

Pedraforca 360º és una ruta al voltant de la muntanya més màgica de Catalunya: el Pedraforca. La proposta és donar una volta pel perímetre d’aquesta muntanya i descobrir cadascun dels seus racons. La sortida es fa des de Gósol prenent el camí de Cerdanya que us portarà fins al Collell, pas natural del Cadí al Pedraforca i vessant d’aigües entre el Segre i el Llobregat. A partir d’aquí ja predominarà la baixada que passant per la Jaça dels Prats, el coll de Jou i el camí ral de Saldes a Gósol - dit també camí dels minaires - us retornarà al punt d’origen.
Llegir Més

La Volta Sud de Gósol

L’estada de Picasso a Gósol durant dos mesos i mig a la primavera del 1906 va marcar per sempre més a l’artista malagueny. Aquesta etapa no només fou decisiva per la seva recerca artística sinó que també, de retruc, seria un senyal per a l'evolució posterior de l'art pictòric del segle XX. És ben conegut que el viatge des de Guardiola a Gósol van impressionar fortament a l’artista i a la seva companya Fernande Olivier. També se sap que Picasso voltava habitualment pels camins de les rodalies, per captar paisatges per pintar.
Llegir Més

Al tossal del castell de Termes

Al nord de Gósol hi ha un turonet, el tossal del Castell de Termes que vigila la vila des del nord i acull una ruta interpretativa de descoberta: la ruta de la Mallerenga petita. Una ruta dedicada aquest petit ocellet que hi habita, que mica en mica podreu anar descobrint gràcies a les explicacions de les plaquetes informatives ubicades al llarg del camí. Si esteu en silenci podreu sentir el seu bonic cant!
Llegir Més

Camí Picasso

La primavera de l’any 1906 el pintor Pablo Picasso, animat per un amic que coneixia el poble, s’establí a Gósol. Durant dos mesos i mig la gent i els paisatges d’aquest racó del Berguedà inspiraren l’obra de l’artista.
Llegir Més